top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תבמטבח של שולמיטעים ונעים

ריבת תפוז סיני - שחר שולמית

ריבת תפוז סיני


כתום זה אחד הצבעים האהובים עלי בנוסף לצהוב ירוק קרם וגווני החום והם מלווים אותי צעד צעד בחיים בבישול ובאפיה

לכן מאז ומתמיד ריבה בצבע כתמתם קרצה לי גם בגלל הצבע היפה וגם בגלל טעמה המתוק חמצמץ אני אוהבת לשלב אותה עם לחם טוב או קרקרים בתוספת של חמאה וכוס תה עם נענע ניתן לשלב אותה כמלית בעוגיות סנדויץ מבצק פריך או בבצק שמרים בתוספת אגוזים וקוקוס ואפילו במגולגלות מבצק פריך בתוספת פיצפוצי שוקולד והחיים כתומים


מצרכים לריבת תפוז סיני...

קילו תפוזים סיניים קילו סוכר 2 כוסות מיץ לימון טרי (כוס חד פעמית קרה)


אופן ההכנה... מרתיחים את התפוזים עם מיים 4 פעמים ומסננים היטב מוסיפים לסיר קילו סוכר מערבבים ומרתיחים מנמיכים את הגז ללהבה נמוכה ומערבבים בין לבין ומשתמשים בכף למעיכת פירה כדי לרסק את התפוזים (אני אוהבת מרקם ריבתי ופחות תפוזים שלמים...אם אתם אוהבים מראה של תפוזים שלמים אל תרסקו אותם) בין ערבוב לערבוב מוציאים בכפית את החרצנים שיצאו מתוך הפרי וממשיכים לבשל ולערבב במשך שעה וחצי מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב ולבשל עוד כרבע שעה עד למראה ריבתי לטעמכם

מעבירים את הריבה לצנצנות נקיות ומעוקרות (במים רותחים) ומאחסנים במקרר אני מקפיאה את מה שלא בשימוש







150 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page