שום קונפי - השף מיכה כלפא
קונפי שום ביתי קל להכנה עם שמן זית, רוזמרין, טימין וצ`ילי גרוס.
השום הטרי הוא מסמן האביב שממלא את לבי. כך תכינו ממנו קונפי, שאפשר לזלול כך סתם או להוסיף לסלטים או לתבשילים.
אפשר להוסיף לתיבול עלי דפנה, מרווה, טימין, רוזמרין, צ'ילי גרוס,
מצרכים:
10 ראשי שום.
ענף רוזמרין.
2 ענפי טימין.
מעט פלפל צ'ילי גרוס.
מלח.
שמן זית.
אופן ההכנה:
1. מקלפים את ראשי השום ומפרידים לשיניים ( אפשר גם להשאיר את השיניים עם הקליפה שלה).
2. את השום מניחים בתוך סיר ומוספים מלח, רוזמרין, טימין, וצ'לי.
3. להוסיף שמן זית עד לגובה של ס"מ אחד מעל השום.
4. נבשל על אש נמוכה כ - חצי שעה עד 40 דקות לא לכסות את הסיר.
5. לצנן ולאחסן עם כל השמן והתבלינים בצנצנת זכוכית , אפשר בחוץ וגם במקרר. אני שומר במקרר.
תודה לחברה יקרה מאוד ששלחה אליי את המתכון נורית יונה היקרה.
באהבה מיכה כלפא
*********
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את המארז המושלם והמקורי - תבנית ורשת לתנור ולטיגון נקי משמן 👇🏽
Comments