שומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה - מירב מלכה.
המצרכים לשומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה:
3 שומר
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כפות קמח מצה
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
כמון
1/4 כוס מים
לרוטב האפונה:
1 בצל קצוץ
2 כוסות אפונה
1/4 כוס שמן
2+1/4 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
כורכום
אופן ההכנה לשומר במילוי בשר טחון ברוטב אפונה:
בעדינות מחלצים את שכבות השומר, שוטפים ומניחים בצד.
הכנת המילוי:
בקערה מערבבים היטב את מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את השומר ומניחים בצד.
הכנת רוטב האפונה:
מחממים ביר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה.
מוסיפים את האפונה, מערבבים מעט ומניחים את השומר הממולא מעל האפונה
בכוס מערבבים 1/4 כוס שמן, 1/4 מים, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
מוסיפים 2 כוסות מים לסיר ומבשלים עד לצמצום המים.
Comentarios