מתכון: 4 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 שקית אבקת סוכר קורט מלח 200 גרם נטורינה קרה קוביות 4 חלמונים כפית תמצית וניל 1 מיכל שמנת חמוצה גרדה מלימון אחד
אופן הכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה גרדת לימון נטורינה, מתחילים לעבד במהירות בינונית למרקם פירורים. בקערה קטנה מערבבים חלמונים (שומרים את החלבונים לקצף), שמנת חמוצה ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת החלמונים לפירורי הקמח וממשיכים לעבד רק עד שהבצק מתאסף סביב הוו.
חשוב! הבצק צריך לצאת דביק אך מתאסף סביב וו הגיטרה, אם הבצק ממש דביק ולא מתאסף יש להוסיף קצת קמח.
מחלקים את הבצק לשניים עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים טיפה ומכניסים למקרר לכשעה.
לקצף: מקציפים 4 חלבונים + כוס סוכר כחמש דקות. לאחר חמש דקות מוסיפים שקית אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה. בשלב זה אם הבצק קר מספיק מורחים חצי מתערובת קצף החלבונים חותכים לרצועות ארוכות ומגלגלים לשושנים.
- אם לאחר הרידוד מרגיש לכם שהבצק התחמם ונדבק יש להכניס אותו מרודד למקרר לעוד כחצי שעה ורק אז למרוח את קצף החלבונים, לחתוך לרצועות ולגלגל.
אופים ב170 מעלות למשך 25 דקות.
תגובות