שטרודל אגסים ואגוזים מפנק
טיפ: הוסיפו גלידה בצד
מתכון: 2 חבילות בצק פילו של שמרית למלית אגסים: 7-8 אגסים קלופים ומגורדים בפומפייה גס 3/4 כוס סוכר לבן 3 כפות סוכר חום גרדה מחצי לימון 1 כפית קינמון 1 כף קורנפלור 50 גרם שקדים מולבנים גרוסים 100 גרם אגוזי מלך קצוצים 100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה: 1. מגרדים את האגסים גס בפומפייה ועם כפות הידיים סוחטים אותם מעט כדי להגיר נוזלים.
2. מעבירים את האגסים המגורדים לקערה ומוסיפים את יתר חומרי המלית.
3. לוקחים בכל פעם 5 דפי פילו כאשר מורחים ביניהם חמאה מומסת ומניחים אחד על השני.
4. מניחים מן התערובת על הצד הקרוב אלינו של בצק הפילו מקפלים מעט מימין ומשמאל ומגלגלים לשטרודל. מושכים בחמאה מומסת מעל.
5. אמורים לצאת ארבעה שטרודלים שמנים ומגרים.
אופים ב 180 מעלות למשך 30-35 דקות להשחמה יפה.
דגשש!!! השטרודלים במיטבם ביום האפייה עד למחרת בבוקר.
Comments