.
שטרודל
בקערת מיקסר:
1/2 קילו קמח
1/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1-1.5 כוסות מים חמימים
לערבל מהירות בינונית גבוהה -7 דקות, עד לקבלת בצק נוח וגמיש.
(להוסיף קמח/מים במידת הצורך).
לחלק את הבצק לשני כדורים - לשמן אותם קלות - לכסות בניילון למנוחה של 15 דקות.
המילוי:
במחבת / סיר שטוח;
50 גרם נטורינה.
כשהנטורינה מומסת להוסיף:
5 תפוחי גרנד סמיט (חמוצים) קלופים - חתוכים לרבעים ופרוסים.
2 כפות ריבת משמש
4-5 כפות סוכר
1 כפית קינמון
לערבב ולבשל 4-5 דקות. לכבות את האש.
בקערית קטנה:
1/2 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס צימוקים שחורים - אוזבקי (מומלץ)
לשפוך מעל מים רותחים לריכוך 2-3 דקות. לסנן.
להוסיף את הצימוקים למלית התפוחים
ו- 1 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
לערבב ולקרר מעט.
בצלוחית: 30 גרם נטורינה מומסת.
ההרכבה:
על משטח משומן להניח כדור בצק ולרדד ידנית - תוך כדי מתיחה.
למתוח לעלה גדול ודק מאוד.
למרוח מעט נטורינה על כל העלה.
להעביר חצי מכמות המלית וליצור גליל באורך 30-35 ס"מ ובעובי 5 ס"מ.
בערך 10 ס"מ מהצד הקרוב אלינו.
לקפל את הבצק לכיוון המרכז משני הצדדים.
להתחיל לגלגל (בזהירות) תוך כדי מתיחה.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
למרוח את שאריות המטורינה.
לאפות בתנור שחומם מראש 190-200 מעלות עד להשחמה אחידה (בערך חצי שעה - תלוי בתנור).
מיד בתום האפיה לכסות במגבת 10 דקות.
לפזר אבקת סוכר.
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Commentaires