top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תגולדי מטעמים

הקציצות של סולטנה - גולדי מטעמים

עודכן: 1 בפבר׳ 2023


הקציצות של סולטנה הכנתי לפי ההוראות והתעלפתי מהטעם, האמינו לי . הקציצות של סולטנה - יונית צוקרמן, מומלץ!

חומרים : 1/2 קילו חזה עוף טחון, 150 גרם בשר טחון, בצל , גזר, קישוא, תפו"א. פטרוזיליה וכוסברה.

תבלינים :ראס אל חנות, מלח פלפל לבן אבקת מרק עוף,כורכום, ביצה XL.

ציפוי : צלחת 1-סולת עם קצת קמח, צלחת 2-ביצה.


רוטב בסיר רחב ושטוח : 3 בצלים ענקים , כורכום ,אבקת מרק, 2 כפות סוכר.

אופן ההכנה : לפני שמתחילים מרתיחים תפו"א עד למצב פירה. בזמן שהוא על הגז לוקחים קערה ומתחילים לערבב את הבשר עם חזה העוף הטחון. אח"כ לגרד בפומפיה גזר קישוא בצל או לטחון ולהכניס לקערה. לקצוץ רבע צרור כוסברה ורבע צרור פטרוזליה ולהוסיף לקערה. למעוך את תפוא ולהכניס לקערה. לשים 1/4 כפית כורכום,1 כפית ראסל אל חנות. 1 כף שטוחה, אבקת מרק עוף, מעט מלח, מעט פלפל לבן. ביצה גדולה ולערבב טוב עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה. להכניס הכל למקרר לחצי שעה.

להוציא מהמקרר. להכין 2 קערות: קערה אחת של ביצים מקושקשות, קערה שנייה כוס סולת עם חצי כוס קמח. מכדררים קציצות בגודל בינוני, טובלים בסולת-קמח ואח"כ בביצה ומטגנים במחבת עם קצת שמן. מאחר והקציצות נכנסות לבישול אין צורך לטגן אותם טיגון מלא, הזהבה קלה משתי הצדדים ולהוציא.

סידור הסיר: נחזור לקציצות המטוגנות . אני לוקחת סיר סוטאז רחב. ואני פורסת לתוכו 3 בצלים ענקים ומאדה אותם. ולאחר מכן שופכת מעט שמן. מוסיפה 2 כפות סוכר ומערבבת את הבצל ומאדה אותו עד הזהבה קלה. כשהוא מזהיב קלות אני מוסיפה לו בין כוס לכוס וחצי מים רותחים, כף אבקת מרק עוף. רבע כפית כורכום טיפה פלפל לבן. מערבבת טוב, וסוגרת את הסיר ולא שוכחת להנמיך את האש. נותנת לרוטב הבצלים להתבשל במשך כ-10 דקות. אח"כ מכניסה את הקציצות אל הסיר ומעבירה את הסיר ללהבה הכי קטנה שיש לכם בגז ונותנת לו בישול של חצי שעה נוספת . להשאיר רוטב לכסות כל קציצה בהגשה(אם נגמר הרוטב להוסיף כל פעם 1/4 כוס מים)


********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות סיר רוסטר איכותי מבית Darna, בעל 5 שכבות ציפוי אבן שיש 👇🏽

.








8,587 צפיות0 תגובות

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page