שקשוקה מהירה וטעימה שכולם אוהבים - גולדי מטעמים
גולדי רחל זגורי
מחבת גדולה שתספיק ל-7 מנות.
ההכנה:
*לקלוף 2 בצלים גדולים ולחתוך קצוץ או רצועות,לטגן ב-1/2 כוס שמן עם מכסה סגור עד שיזהיב, לא יותר מכך.
* 4-5 עגבניות לקלוף ולקצוץ דק ולהוסיף לטיגון.
1-2 פלפל חריף ירוק חתוך לעיגולים
(אפשר במקום 1-2 סחוג)
*לא חייבים חריף.
להמשיך לטגן.והכל במכסה סגור.
מבשלים כ15 ד' עם המים של העגבניות עד שהכל מתרכך ונשאר מעט נוזלים.
תבלינים:
2 קופסאות רסק,1 כף סוכר ,מלח,פלפל שחור,1-2 כפות פפריקה,1 כפית גדושה כמון,אפשר להוסיף טימין מעט.
כשהרוטב סמיך והצבע יפה
לשבור בזהירות 8 ביצים פנימה, בצורה מעגלית, כאשר משתדלים שהחלמון יישאר יפה.
לסגור סיר בכדי שהביצים יתקשו.
לפני כיבוי לפזר על הביצים מעט מלח וכמון.
להגיש עם לחם שחור טרי,בתיאבון.
* במידה ורוצים שהביצים יישארו רכות,לא לכסות במכסה מרגע הכנסתם לסיר.
*במידה והרוטב נגמר בבישול להוסיף מים מעט.
*
להגיש עם נענע או פטרוזיליה קצוצה מעל.
בתיאבון
Comments