top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאריאלה גולדמן

תבשיל דג בורי עם תפו"א וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי - לימוני - אריאלה גולדמן

עודכן: 13 בינו׳ 2023


תבשיל דג בורי עם תפו"א וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי - לימוני - אריאלה


2 דגי בורי טריים פרוסים - להשרות חצי שעה בקערה עם 3 כפות חומץ ומים ,לשטוף ולסנן.

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים

4 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

2 עגבניות גדולות,עסיסיות חתוכות לקוביות

6 שיני שום שלמות

כף שטוחה מלח ,חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית כורכום

כף גדושה פפריקה מתוקה / חריפה

רבע כוס שמן זית / או רגיל לרוטב

רבע כוס שמן לציפוי הדגים

מיץ טרי סחוט מ 2 לימונים

חופן כוסברה קצוצה

3 -4 פלפל שאטה אדום ,חריף יבש


~ בסיר רחב מעל להבה גבוהה מחממים רבע כוס שמן וכורכום . מוסיפים את השום והפלפל שאטה ומטגנים קלות

~ מוסיפים את גרגרי החומוס וקוביות תפו"א ומטגנים תוך כדי עירבוב עד שהשמן מצפה אותם והם מעט זהובים

~ מזיזים את תפוחי האדמה והחומוס לפינת הסיר ומוסיפים את העגבניות, פלפל שחור והמלח וממשיכים לטגן עד ריכוך

~ מכסים במים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה במשך כ 25 דקות על אש בינונית, עד להתרככות תפוחי האדמה

ממליחים את הדגים לפני שמוסיפים לסיר כי לא משנה כמה נמליח את הרוטב הדג לא יספוג ממנו מליחות

~ מערבבים רבע כוס שמן עם כף גדושה פפריקה ומעסים את הדגים

~ מסדרים אותם בסיר בשכבה אחת

~ מוזגים מעל מיץ לימון סחוט, מפזרים כוסברה ומנערים קלות את הסיר

~ מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות על אש בינונית

~ טעים מאוד להגיש עם אורז לבן


********

המלצה:

סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇








12 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page