תבשיל דג בורי עם תפו"א וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי - לימוני - אריאלה
2 דגי בורי טריים פרוסים - להשרות חצי שעה בקערה עם 3 כפות חומץ ומים ,לשטוף ולסנן.
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
4 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
2 עגבניות גדולות,עסיסיות חתוכות לקוביות
6 שיני שום שלמות
כף שטוחה מלח ,חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה / חריפה
רבע כוס שמן זית / או רגיל לרוטב
רבע כוס שמן לציפוי הדגים
מיץ טרי סחוט מ 2 לימונים
חופן כוסברה קצוצה
3 -4 פלפל שאטה אדום ,חריף יבש
~ בסיר רחב מעל להבה גבוהה מחממים רבע כוס שמן וכורכום . מוסיפים את השום והפלפל שאטה ומטגנים קלות
~ מוסיפים את גרגרי החומוס וקוביות תפו"א ומטגנים תוך כדי עירבוב עד שהשמן מצפה אותם והם מעט זהובים
~ מזיזים את תפוחי האדמה והחומוס לפינת הסיר ומוסיפים את העגבניות, פלפל שחור והמלח וממשיכים לטגן עד ריכוך
~ מכסים במים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה במשך כ 25 דקות על אש בינונית, עד להתרככות תפוחי האדמה
ממליחים את הדגים לפני שמוסיפים לסיר כי לא משנה כמה נמליח את הרוטב הדג לא יספוג ממנו מליחות
~ מערבבים רבע כוס שמן עם כף גדושה פפריקה ומעסים את הדגים
~ מסדרים אותם בסיר בשכבה אחת
~ מוזגים מעל מיץ לימון סחוט, מפזרים כוסברה ומנערים קלות את הסיר
~ מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות על אש בינונית
~ טעים מאוד להגיש עם אורז לבן
********
המלצה:
סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇
Comments