תבשיל מנצח קציצות בקר עם אפונה ותפוחי אדמה ברוטב סמיך וטעים - אילנה טל
קציצות עננים מושלמות
רכות עסיסיות וטעימות בתוך רוטב סמיך של אפונה ותפוחי אדמה, בסוף הבישול הסיר קיבל צריבה בתנור לוהט מה שנתן את הטאצ' הסופי והמושלם למנה
לתערובת הקציצות
חצי קילו בשר בקר טחון
1 גזר גדול גרוס במעבד מזון
בנפרד נגרוס במעבד מזון
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
חופן כוסברה וחופן פטרוזליה
נוסיף לבשר ונוסיף
1 ביצה
מעט שמן כ 4 כפות
מלח
פלפל שחור
בהרט
ללוש היטב ולהוסיף 2 כפות פירורי לחם לכסות ולהניח בצד לשעה לפחות
בסיר רחב נחמם שמן
נחצה 2 בצלים ונחתוך לרצועות
בנוסף גמבה אדומה חתוכה לרצועות נטגן עד שקיפות הבצל ונוסיף כוס וחצי אפונה
נתבל ב:
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה מתוקה
פפריקה גרוסה
בהרט
מרק עוף
נוסיף כ 2 כוסות מים רותחים נביא לרתיחה ונסדר פנימה קציצות שכדררנו
בין הקציצות נוסיף פלחי תפוחי אדמה ומעל הכל נפזר כוסברה קצוצה
נביא לרתיחה נכסה ונבשל עוד 45 דקות
נחמם תנור לטורבו 240° ונכניס את הסיר המוכן לקבלת גוון שזוף לכמה דקות
להגיש לצד אורז לבן
בתאבון
********
Comentarios