top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תבמטבח של שולמיטעים ונעים

תבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס - שחר שולמית

עודכן: 13 בינו׳ 2023


תבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס - שחר שולמית

המצרכים לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתייה קרה

  • 1/2 קילו חומוס לבן ענק

  • 2 מגשים של בשר צלי כתף עגל

  • 2 ליטר מים

  • 1 כוס שמן

  • 5 בצלים בינוניים

  • 1 חבילת כרפס עלים

  • 3 חבילות פטרוזיליה

  • 3 כפיות גדושות אבקת מרק עוף

  • 2 כפיות כורכום

  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור

  • 1 כפית גדושה מלח

  • 2 כוסות מיץ לימון

אופן ההכנה לתבשיל מעדן חמוץ של בשר עם ירק וחומוס:

  1. יום קודם משרים את החומוס במים למשך 24 שעות. שוטפים אותו היטב ומבשלים אותו עד לריכוך (אפשר להיעזר בסיר לחץ או להשתמש בחומוס קפוא באריזה או בחומוס מקופסאות שימורים)

  2. חותכים את הבשר לקוביות ושוטפים אותו היטב... שמים אותו בסיר ומוסיפים את המים עם השמן והתבלינים (מיץ לימון מוסיפים בסוף)

  3. מבשלים יחד למשך שעתיים (אפשר לקצר תהליך עם סיר לחץ)

  4. בנתיים קוצצים את הכרפס והירק וחותכים את הבצל לרצועות

  5. לאחר שעתיים מוסיפים לסיר את הכרפס והבצל ומבשלים עוד 1/2 שעה

  6. מוסיפים את החומוס המבושל והפטרוזיליה ומבשלים עוד חצי שעה, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד מספר דקות... טועמים ומשפרים את התיבול לפי טעמכם

  7. מחלקים למנות ומקפיאים את מה שלא צריך (בכדי להתייעל כדאי להכין מתכון כפול ולהקפיא לארוחות נוספות)

בהצלחה רבה ובתאבון.


********

המלצה:

סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇





726 צפיות0 תגובות

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page