תבשיל פרגיות עם אורז ושעועית אדומה - שחר שולמית
מידות אוניברסליות
מצרכים:
1.5 כוסות שעועית אדומה יבשה
1/2 כפית מלח
ליטר מיים
אופן ההכנה:
יום קודם משרים את השעועית במים
למחרת שוטפים אותה היטב ומבשלים אותה עם המיים והמלח עד לריכוך/ מסננים ומניחים בצד
מצרכים:
מגש פרגיות
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה
4 כפות סילאן
1/2 כוס שמן
מצרכים לתוספת בשלב שני:
השעועית האדומה שבשלנו
1.5 כוסות אורז
2 כפיות מחוקות מלח
4 כוסות נוזלים
(משתמשים ברוטב של הפרגיות ומה שחסר מוסיפים מיים)
אופן ההכנה:
חותכים את הפרגיות לרצועות של 2 סנטימטר ושוטפים אותן היטב מניחים אותן בסיר רחב עם התבלינים
ומקפיצים אותן בין לבין עד שהפרגיות כמעט מוכנות
(התבשיל מגיר נוזלים)
מוציאים מהסיר את הנוזלים ומניחים אותם בצד(לאאא זורקים) ומשאירים בסיר את הפרגיות
מוסיפים לסיר את השעועית האדומה/ האורז /המלח והנוזלים ומערבבים (מודדים בכוסות את הרוטב שנשאר ומוסיפים מים בהתאם לכמות שצריך שהיא 4 כוסות ומתקנים תיבול אם יש צורך).
מבשלים את התבשיל על להבה נמוכה מאוד כ-40 דקות, ומערבבים מידי פעם
בהצלחה
שלכם שולמית
********
המלצה:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר, סט סירי אבן שיש איכותיים + אחריות לשנה 👇
Comments