top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

תבשיל קדירת עוף עם זיתים ולימון בטעם חלומי - שף מיכה כלפה

תבשיל קדירת עוף עם זיתים ולימון בטעם חלומי - שף מיכה כלפה


דז׳אז׳ מעא זיתון וח׳מאד.

בבית מרוקאי כשאומרים טאג׳ין , מתכוונים לסיר, תבשיל, או קדרה.

הכנה קלה מאד.. בישול ממושך וארוך

** אפשר לעשות גם עם סיר חרס שנכנס לתנור


מצרכים:

כרעים ושוקי עוף כמספר הסועדים

300-400 גרם זיתים גדולים מבוקעים, מגולענים.

1 בצל סגול גדול

1 לימון

כף מרק עוף

כפית כורכום

3/4 כוס מים

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט זעפרן

ראש שום חצוי לחצי


אופן ההכנה:

1. את הזיתים , משרים במים רותחים פעמיים כל פעם 5 דקות ושופכים את המים.


2. לחתוך את הבצל לטבעות ולהניח בטאג׳ין ועליו את חלקי העוף מסודרים יפה.


3. את הלימון לחצות לשני חצאים ואותם להניח באמצע.


4. את הזיתים לפזר מסביב.


5 בקערה לערבב את המים , השמן, הזעפרן, מרק העוף, כורכום, פלפל, השום, ומלח, לערבב ולשפוך על העוף.


6. לכסות את הטאג׳ין עם המכסה החרוטי שמרגע זה הופך לסיר לחץ האדים מתלכדים בקונוס ויוצאים אט אט מהנקב הקטן.


7.להכניס לתנור כשעתיים עד שעתיים וחצי על 170 מעלות ,וכן כל המרבה הרי זה משובח.


********

מוצר מומלץ❣️

רוסוגריל - סיר אחד המשלב בין רוסטר לפלנצ’ה.

מתאים לבישול בתנור עד 180 מעלות עם מכסה

ועד 240 מעלות ללא המכסה, ומתאים לכל סוגי הכיריים.

ועכשיו במחיר בלעדי ובמשלוח חינם.

לפרטים 👇🏼

🔝

הצטרפו לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו👇🏼





פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page