תבשיל חומוס עם ירקות כתומים וחלב קוקוס - אביגיל מייזליק
בעיני קטניות וחלב קוקוס מתחברים באופן מושלם ביחד. מתקבל טעם חלבי עדין ועשיר שממש הולך נפלא על אורז או כל תוספת אחרת. זוהי מנה עשירה בערכים תזונתיים וטעמים אסייתים נפלאים והיא מהווה ארוחה צמחונית פשוטה ונהדרת. אפשר להכין אותה מגרגרי חומוס בקופסה ולא מחומוס יבש, לבחירתכם. במקרה כזה מדלגים על שלב ההכנה הראשון של החומוס וניגשים ישר לתבשיל. ועוד טיפ: אפשר כשקונים קטניות להשרות אותם, לבשל ולהקפיא. כך יש תמיד במקפיא קטניות זמינות.
לחומוס:
כוס וחצי גרגרי חומוס יבש
חצי כפית סודה לשתיה
או
2 קופ’ שימורי חומוס מסוננות
לתבשיל:
בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן זית
2 גזרים קלופים
בטטה בינונית קלופה
נתח דלעת קטן, קלוף
חבילת חלב קוקוס ללא חומרים משמרים (בבית טבע ובסופר)
כף אבקת קארי
3 כפות בזיליקום או כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
מכינים את החומוס: משרים את גרגרי החומוס עם הסודה לשתיה למשך 7-8 שעות בקערה עם מים (אפשר גם לילה). מסננים ומעבירים לסיר, ממלאים במים עד לגובה 5 ס”מ מעל החומוס ומבשלים מכוסה למשך שעה וחצי. (בסיר לחץ מספיק 40 ד’).
מכינים את התבשיל: מטגנים את הבצל סיר יחד עם שמן הזית על אש בינונית, מערבבים מידי פעם עד שהוא מזהיב, כ-10 ד’. מוסיפים את שאר החומרים פרט לבזיליקום או לכוסברה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה, 40 ד’. טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים עוד 2-3 ד’ ומגישים. נפלא להגיש על אורז.
******
המלצה:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר, סט סירי אבן שיש איכותיים מבית Darna + אחריות לשנה 👇
Comments