תוספת מושלמת תפוחי אדמה בשום שמיר ובצל קליל וטעים - אילנה טל
מתכון קליל לתוספת שמתאימה לכל דבר, חזה עוף, פרגיות, כנפיים... תגישו עם מה שאתם אוהבים
לפני הכל שוטפים מקלפים וחותכים תפוחי אדמה בינוניים לפלחים
מביאים לרתיחה מים עם מעם כורכום ומוסיפים פנימה את פלחי תפוחי האדמה, מבשלים רבע שעה
ומסננים
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את תפוחי האדמה
לתערובת/ציפוי:
6 שיני שום כתושות
חופן שמיר קצוץ
כף מרק עוף
חצי מכפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה חצי כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
פפריקה מתוקה גרוסה בנוסף
שמן זית בנדיבות
לערבב ולהוסיף בצל גדול חצוי ופרוס
לערבב היטב ולצקת על תפוחי האדמה
לערבב ממש בעדינות עד שכל תפוחי האדמה מצופים
לזלף מעל עוד מעט שמן זית ומהצד להוסיף רבע כוס מים,לא מעל אל תשטפו את הציפוי
להכניס לתנור 220° עד הזהבה
בתאבון
********
Comments