top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תליטל אשואל

תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים - ליטל אשואל


מתכון: 5 תפו"א לבן פחות או יותר באותו גודל 4 בטטה פחות או יותר באותו גודל 1 מיכל שמנת לבישול 1 גביע קוטג 1 ביצה 1 קןביה 100 גרם בולגרית 100 גרם פתיתי גבינה צהובה 50 קוביית גבינת פרמזן מגורדת 1 כפית אבקת שום גבישי 1 כפית צ'ילי גרוס חצי כפית אגוז מוסקט מלח פלפל שחור

חופן בצל ירוק קצוץ


אופן ההכנה: פורסים תחילה את תפו"א לפרוסות דקות וכמה שיותר שוות. שמים בסיר מכסים במים ומרתיחים 20 דקות לא יותר! מסננים ומקררים מעט.


בינתיים פורסים גם את הבטטות לפרוסות דקות וכמה שיותר שוות.

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, פרוסות תפו"א ובטטה בתפזורת, אחד אחד צמודים צמודים.

בקערה מערבבים: שמנת לבישול, קוטג, בולגרית, צהובה,ביצה, אבקת שום, צ'ילי גרוס, מוסקט מלח ופלפל ויוצקים עם כף על תפוחי האדמה והבטטה בתבנית. למה עם כף? אם ננסה מהקערה פיזור הרוטב לא יהיה שווה ולכן בסבלנות עם כף לצקת על כל התבנית.

מגרדים מעל פרמזן.


שימו לב המוקרם הזה דורש סבלנות!

אפייה של שעה וחצי ב180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומקשטים בחופן בצל ירוק








9 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page